Levi Cuijpers

Levi Cuijpers

Opleiding
Sound design
Lichting
2023
Website
www.levicuijpers.nl
E-mail
levicuijpers@gmail.com

Levi Cuijpers (Cuijk, 1993) studeerde in 2023 af aan de Nederlandse Filmacademie in de richting Sound Design. Het liefste denk hij in nauwe samenwerking conceptueel na over de inhoudelijke vertelling en bijdrage van geluid in een verhaal. Als een blij kind in een speeltuin experimenteert en onderzoekt hij er graag op los om een emotionele en fysieke reactie teweeg te brengen bij de kijker. Zijn interesses over filmgeluid verbreden zich dan ook over de perceptie van geluid en de werking ervan op het bewuste en onbewuste niveau.

In het derde jaar was Levi Sound Designer voor de 2DOC geselecteerde productie De Laatste Parochianen (Hugo Drechsler, 2022). In zijn afstudeerjaar was Levi verantwoordelijk voor het sound design van A TOMATO TRAGEDY (Kiriko Mechanicus, 2023) de mixage van Deus ex Vagina (Paulien van Hummel, 2023) en de geluidsopnames van Niks Gebeurd (Edward de Jong, 2023)

Levi liep in zijn afstudeerjaar stage bij Posta waar hij onder andere meewerkte aan Occupied City (Steve McQueen,2023) en Leeuwin (Raymond Grimbergen, 2023)

 

Terug naar lijst
Delen