Lin Hou Oei

Lin Hou Oei

Opleiding
Cinematography
Lichting
2023
Website
www.linhou.nl
E-mail
info@linhou.nl

Na zijn studie tot AV-specialist aan het SintLucas in Eindhoven werkte Lin Hou Oei drie jaar bij een productiebedrijf waar hij meewerkte aan zowel nationale als internationale filmproducties. Hij wilde zich verder specialiseren en besloot na het volgen van de eenjarige lichtcursus aan de Filmacademie toelating te doen voor de studie cinematografie. 

Tijdens zijn studie heeft Lin Hou gewerkt aan diverse projecten. Zo verzorgde hij de cinematografie voor de derdejaars documentaire De Laatste Parochianen (Hugo Drechsler, 2021). Deze film is ook uitgezonden door 2Doc.   

Lin Hou studeert in 2023 af als cinematographer met de fictiefilms Hallelujah Amsterdam! (Mees van den Hurk, 2023), Merhamet (Matthijs Sluijs, 2023), de animatiefilm Cinder (Carmen Maria, Stijn van der Plas, 2023). Ook studeert hij af met een commercial voor SIRE Op Bezoek bij Oma (Hugo Drechsler, 2023). 

Hij kan niet wachten op al die mooie projecten waar hij zich vol passie verder in kan verdiepen en ontwikkelen als cinematograaf. Zo wil hij graag werken aan (korte) fictiefilms, documentaires en commercials. 

Terug naar lijst
Delen