16 Maart 2023 - Lectoraat Avond: 'Art Knowledges, daily rituals and aesthetic practices'

Gepubliceerd op

Op donderdag 16 maart (19:30 uur) presenteert het Lectoraat van de Nederlandse Filmacademie:

Art Knowledges: daily rituals and aesthetic practices, georganiseerd door Nduka Mntambo, hoofd van de Master of Film aan de Nederlandse Filmacademie, en Jyoti Mistry, hoogleraar Film aan HDK Valand in Göteborg, Zweden.

De avond verkent manieren waarop artistiek onderzoek in en door filmpraktijken reageert op de nieuwe onzekere wereld die weerspiegeld wordt in onze dagelijkse praktijken als kunstenaars, onderzoekers en docenten. Het evenement is opgezet als een artistiek en pedagogisch gesprek tussen collega's en studenten.

Het doel is om de uitdagingen die het huidige sociopolitieke milieu van Johannesburg, Beijing, Pune, Moskou en Sao Paulo kenmerken, te ontrafelen.

Met gasten: Eduardo Santos Mendes, Klara Björk, Deb Kamal Ganguly, Yu Ran, Erik Gandini, Tumi Mogorosi⁠

Meer info & RSVP

Delen