Mick van Rossum | studieleider Cinematography

Mick studeerde in 1994 af aan de Filmacademie. Na zijn afstuderen begon hij vrij snel met het draaien van videoclips en commercials. Sinds 2000 richtte hij zich meer op TV drama (Loverboy (2002), Doodslag (2012), Overspel (2012), Van God Los (2011) en speelfilms (Linoleum (2008), Bellicher: Cel (2012), Mannenharten (2013).

Tegenwoordig werkt hij naast zijn werk als studieleider nog in de praktijk als DoP voor drama (King of the road (2020) (Dirty Lines, 2022), videoclips (de Staat, Anouk) en vooral ook voor commercials. Daarnaast is hij voorzitter van de NSC (Netherlands Society of Cinematographers).

Mies Rogmans | docent Cinematography

Na eerst de Academie voor Fotografie in Den Haag gedaan te hebben, studeerde Mies in 1996 af aan de Filmacademie. Daarna werkte ze aan uiteenlopende filmproducties; aan fictieprojecten en series als Draadstaal maar voornamelijk en met heel veel liefde aan documentaires (o.a. veel producties voorTegenlicht). Ze heeft de laatste jaren in Berlijn gewoond waar ze ook als fotograaf werkzaam was. Momenteel werkt Mies aan een lange documentaire Grains of Sand (werktitel) en aan een aantal foto opdrachten.

Marc Matze | docent Cinematography

Marc studeerde in 1998 af aan de filmacademie. Na zijn afstuderen heeft hij eerst een aantal jaar gewerkt als focus-puller bij dramaseries, speelfilms en commercials. Daarnaast heeft gewerkt als cameraman voor uiteenlopende projecten. Na het werken op de set is hij gaan werken als hoofd van de technische afdeling van een AV-verhuurbedrijf.

Marc Kniphorst | docent licht

Gastdocenten

Onder andere: Tom Bakker, Niels Boon, Robbie van Brussel, Joris Bulstra, Rolf Dekens, Daan Dillo, Chris Hacken, Marco Maas,Michiel Rummens, Stef Tijdink, Koen van Bergen, Lonneke Worm

Delen