Showcaseprogramma op de Filmacademie: 3 & 4 juli 2023

In het maakproces van een film staat samenwerken centraal. Daar zijn de eindexamenfilms van Lichting 2023 het ultieme voorbeeld van. Maar ook individueel maken de studenten eeninhoudelijke en artistieke ontwikkeling door. Die wordt zichtbaar in de verschillende afstudeerprojecten die zij maken naast
de eindexamenfilms. Deze projecten staan centraal in het showcaseprogramma van het Keep an Eye Filmacademie Festival op de Nederlandse Filmacademie.

In het showcaseprogramma presenteert Lichting 2023 haarzelf in al haar facetten.

Tijdens de Scenario Showcase (4 juli, 14:30) draait het allemaal om het geschreven woord. De vorm is simpel: een kale studio, enkele camera’s, een groep acteurs, en een uitgeprint script in de hand.

In de showcase van Visual Effects (4 juli, 12:00 en 19:00) stellen de afstuderende studenten zichzelf voor, tonen fragmenten van eigen werk, lichten speciale projecten toe en nemen je mee in het maakproces.

Naast de vertoningen van de afstudeercommercials en een selectie van werk uit de afgelopen jaren, presenteren de studenten zichzelf aan het werkveld tijdens de Commercial Showcase (3 juli, 17:00).

De afstuderende studenten van Regie Fictie (4 juli) presenteren eigen werk en delen hun visie op de toekomst in het filmvak in verschillende bijeenkomsten. De Production Design expositie (3 & 4 juli) geeft inzicht in het ontwerp voor de verschillende eindexamenfilms. Tevens stellen de studenten individueel werk tentoon dat ze tijdens hun studie hebben ontwikkeld alsmede speciaal voor deze expositie hebben gerealiseerd. De expositie geeft een uniek kijkje in de ontwikkeling van de studenten en de wijze waarop zij zich willen presenteren aan het werkveld.

De studenten Sound Design (3 & 4 juli) van lichting 2023 presenteren gevarieerd werk waarin hun persoonlijke groei en artistieke ontwikkeling hoorbaar en zichtbaar worden. In deze unieke presentatie hebben de studenten volledige vrijheid om zelf te bepalen wat zij willen presenteren. Het zal een waaier van onder andere artistieke onderzoeken, video-essays en experimentele geluidsopnames en -ervaringen zijn.

De VR-installatie Let Nature Heal is zowel op de Filmacademie als in Eye te bezoeken.

Het showcaseprogramma is toegankelijk voor het werkveld, relaties van de Filmacademie, alle vrienden en familie van de studenten én geïnteresseerden.

Bekijk hier het festivalprogramma
Reserveren kan vanaf woensdag 21 juni 2023.

 

Delen