Cilect en Geect: filmscholen aller landen vereenigt u…

De Filmacademie is aangesloten bij CILECT en GEECT. CILECT, Centre International de Liaison des Ecoles de Cinéma et de Télévision, is de wereldorganisatie van filmscholen. 

CILECT werd in 1955 opgericht door Rémy Trousseau en avant-garde filmmaker Marcel L'Herbier. Het is een platform voor met name docenten om kennis uit te wisselen op het gebied van filmeducatie. Met als belangrijk doel om samenwerking tussen opleidingen van over de hele wereld te stimuleren. Vandaag telt CILECT meer dan 160 leden afkomstig uit meer dan 60 landen verspreid over alle continenten. 

De Europese afdeling van CILECT is GEECT. Deze verenigt 89 opleidingen in 33 landen. Op allerlei terreinen vindt men elkaar, niet alleen op de filmopleidingen zelf, maar ook in onderzoeksprojecten en in de filmindustrie. De lat ligt hoog, alle leden streven naar een hoge onderwijskwaliteit. Iedere twee jaar wordt er daarom een Cilect congres georganiseerd. De leden komen er samen om ervaringen te bespreken, de voorbeelden van good practise, de do’s én de don’ts op het gebied van film-, televisie- en nieuwe media onderwijs.

Delen