Festivalpartner: Keep an Eye Foundation

De Keep an Eye Foundation heeft oog voor jonge, getalenteerde kunstenaars. In samenwerking met toonaangevende opleidingen en academies ondersteunt de Keep an Eye Foundation kunstenaars bij de realisatie van hun ideeën om zo hun talenten te verdiepen en nieuwe mogelijkheden voor hen te creëren. Sinds 2011 is de Keep an Eye Foundation sponsor van het jaarlijks in EYE gehouden eindexamenfestival: het Keep an Eye Filmacademie Festival. 

Lees meer op www.keepaneye.nl

De Keep an Eye Foundation houdt de ogen open voor jonge, veelbelovende talenten. Deze getalenteerde muzikanten, kunstenaars, ontwerpers en filmmakers krijgen dankzij verschillende beurzen, prijzen, shows en festivals de kans om hun talent te ontwikkelen, nieuwe mogelijkheden te creëren en bovenal hun creatieve dromen te verwezenlijken. 

Sinds 2011 is de Keep an Eye Foundation partner van het eindexamenfestival van de Nederlandse Filmacademie. Sindsdien heet het festival dan ook het Keep an Eye Filmacademie Festival. 

Bart Römer, directeur Nederlandse Filmacademie: 
Door de samenwerking met de Keep an Eye Foundation hebben de studenten een veel groter bereik gekregen. De plek waar we het werk presenteren, EYE, heeft de kwaliteit en uitstraling die past bij het niveau dat we nastreven. Het is eindexamenwerk van hoge kwaliteit. Dankzij de samenwerking met de Keep an Eye Foundation heeft het festival zich kunnen ontwikkelen tot een festival van allure, een podium waar jong en creatief talent hun werk aan de buitenwereld laat zien en dat ieder jaar door vele filmliefhebbers én professionals bezocht wordt.

Projecten
De stichting is verbonden aan veelbelovende projecten van kunstopleidingen, zoals de Keep an Eye International Jazz Award, de Keep an Eye Summer Jazz Workshops van het Conservatorium van Amsterdam, The Records, de KABK FASHION SHOW en de Keep an Eye Fotovakschool Grant. Sinds 2016 is daar ook het Jong Metropole bij gekomen, het eerste project van Keep an Eye samen met het Prins Bernhard Cultuurfonds. 

Keep an Eye Academy
Eén van de nieuwste initiatieven is de Keep an Eye Academy. Binnen deze omgeving worden workshops en lezingen aangeboden, waarbij belangrijke aspecten van het ondernemerschap aan bod komen. Denk aan personal branding, bedrijfsplan schrijven, fondsenwerving, website bouwen, teksten schrijven, pitchen en acquisitie doen. Voor het najaar staan er vier workshops gepland, over marketing en social media (13 september), een bedrijfsplan maken (28 september), pitchen/presenteren (11 oktober) en over het aanvragen van subsidie (15 november). 

Iedereen die actief is in de kunst- en cultuursector kan zich opgeven voor de Keep an Eye Academy workshops. De workshops worden in kleine groepen gegeven in Galerie Pouloeuff gevestigd in Naarden-Vesting. 

Kijk voor meer informatie op de website van de Keep an Eye Foundation

2015 - Extra feestelijke editie van het Keep an Eye Filmacademie Festival

In 2015 was het eerste jubileum van het Keep an Eye Filmacademie Festival. Van 27 juni t/m 3 juli 2015 presenteerden de veelbelovende, jonge talenten van de Nederlandse Filmacademie hun afstudeerwerk in EYE, het filminstituut van Nederland. Het was een bijzondere editie, want precies vijf jaar geleden werd de Keep an Eye Foundation partner van het eindexamenfestival van de Nederlandse Filmacademie. 

Springplank naar succes
Het Keep an Eye Filmacademie Festival is dé kans voor Filmacademiestudenten om hun werk aan de buitenwereld te presenteren in EYE. Sinds de Keep an Eye Foundation in 2011 partner werd van het eindexamenfestival is het uitgegroeid tot een festival met allure dat ieder jaar door filmliefhebbers én professionals bezocht wordt. 

Bart Römer, directeur Filmacademie:
"De Keep an Eye Foundation maakt het voor het vijfde achtereenvolgende jaar mogelijk dat onze bachelor en master eindexamenstudenten een prachtig platform krijgen aangeboden om hun visitekaartje, dat wil zeggen zichzelf en hun afstudeerprojecten, te presenteren aan de filmpers, het beroepsveld, familie, vrienden en het publiek; kortom, een fantastische springplank naar een succesvolle toekomst in het huis voor de film, EYE."

Vol programma
Het Keep an Eye Filmacademie Festival begint op zaterdag 27 juni af met de opening van de Graduation Show van de masterstudenten. Op maandag 29 juni start dan de festivalweek voor de bachelorstudenten met de Dag voor Pers en Relaties. Tijdens deze dag treedt het jonge filmtalent in contact met gevestigde makers, omroepen en de media. Naast een uitgebreid aanbod aan films exposeren ook de studenten Production design en worden er tijdens het weekend debatten georganiseerd door de masterstudenten. Dit weekend heeft als titel “The Master and The Giant”. Naast een uitgebreid aanbod aan films valt er dus nog veel te zien en te doen voor studenten, publiek én professionals. 

Over de Keep an Eye Foundation
De Keep an Eye Foundation biedt tijdens het Keep an Eye Filmacademie Festival bachelor- en masterstudenten een belangrijk podium om hun eindexamenproject te presenteren in het gerenommeerde filminstituut EYE. Naast het festival ondersteunt de Keep an Eye Foundation jaarlijks vele veelbelovende, in Nederland studerende kunstenaars bij het realiseren van hun droom. Door het organiseren van competities, workshops en festivals geeft de Keep an Eye Foundation deze aanstormende talenten een kans die eerste belangrijke stappen in hun carrière te zetten en hun carrière te beginnen. 

Een terugblik op vijf jaar Keep an Eye Filmacademie Festival

Projecten
De stichting is altijd op zoek naar veelbelovende projecten die gerelateerd zijn aan kunstopleidingen. Voorbeelden van projecten die ondersteund worden:

  • Samen met het Conservatorium van Amsterdam organiseert de stichting de Keep an Eye Jazz Award, een competitie onder het aanstormende talent van de jazzopleiding.
  • De Keep an Eye Grant wordt uitgereikt aan veelbelovende studenten van de Design Academy in Eindhoven. Dit is een stimuleringsprijs voor designers die hun talenten inzetten voor schoonheid in het alledaagse met functionaliteit die ertoe doet.
  • Galerie Pouloeuff: in het vestingstadje Naarden krijgen studerende en/of opkomende talenten de gelegenheid om te exposeren in een professionele omgeving.

 

Meer projecten zijn te vinden op de website Keep an Eye Foundation.

Delen