Divers en inclusief

Hoog op de (internationale) agenda van de Nederlandse Filmacademie staan diversiteit en inclusiviteit. Er zijn initiatieven met externe partijen zoals Studio West en IFFR, maar juist ook binnen de Filmacademie zelf worden in het najaar projecten gestart over, onder andere, 'unconscious bias', ons onbewuste vooroordeel. 

In januari en maart 2019 organiseerde de Filmacademie samen met de Internationale Filmschule Köln een dubbelcongres. Het thema is Embracing diversity in European filmschools. Onder de vlag van Geect, de Europese associatie van filmscholen wordt er ingegaan op hoe filmscholen zich verhouden tot grote maatschappelijke veranderingen in Europa, in de wereld. 

Meer informatie onder Samenwerking.

Hoe groot is je wereld?

Wat is de huidige stand van zaken met betrekking tot diversiteit op de Nederlandse Filmacademie en in het aansluitende culturele werkveld, en welke strategieën kunnen bijdragen aan het diversifiëren van de studentenpopulatie van de Nederlandse Filmacademie? Dat is de centrale vraag van het onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van de Filmacademie door mediabedrijf Woodpack. Hieronder het resultaat van dat onderzoek. 

Een papieren versie ontvangen? Mail naar filmacademie@ahk.nl. 

Delen