Inclusie en culturele diversiteit

Het is voor de Nederlandse Filmacademie van het grootste belang dat het Nederlandse talent in de meest brede zin van het woord zich geroepen en uitgenodigd voelt om het filmvak te leren. De Filmacademie wil in dit opzicht een vooraanstaande rol spelen, juist omdat het vertellen van betekenisvolle verhalen bij onze academie zo centraal staat. 

In januari en maart 2019 organiseerde de Filmacademie samen met de Internationale Filmschule Köln een dubbelcongres met al thema Embracing diversity in European filmschools. Onder de vlag van Geect, de Europese associatie van filmscholen wordt er ingegaan op hoe filmscholen zich verhouden tot grote maatschappelijke veranderingen in Europa, in de wereld. 

In het najaar van 2019 is met Learn! Academy (VU) en Expertisecentrum diversiteit ECHO een concrete vervolgstap gemaakt met het realiseren van het diversiteit- en inclusiebeleid van de Nederlandse Filmacademie en zijn er een aantal verschillende trajecten opgestart, waaronder het project 'Wat is jouw verhaal?' en het Filmlab in samenwerking met Meervaart Studio.

Hoe groot is je wereld?

Wat is de huidige stand van zaken met betrekking tot diversiteit op de Nederlandse Filmacademie en in het aansluitende culturele werkveld, en welke strategieën kunnen bijdragen aan het diversifiëren van de studentenpopulatie van de Nederlandse Filmacademie? Dat is de centrale vraag van het onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van de Filmacademie door mediabedrijf Woodpack. Hieronder het resultaat van dat onderzoek. 

Een papieren versie ontvangen? Mail naar filmacademie@ahk.nl. 

Delen