Mieke Bernink

Mieke Bernink

Research groep
Lectoraat
Functies
Team Lectoraat
Kenniskring

Mieke Bernink is sinds september 2008 Lector aan de Nederlandse Filmacademie, toen zij werd uitgenodigd om een masteropleiding aan de academie op te zetten. Dat leidde tot de oprichting van de internationale 2-jarige onderzoeksmaster 'Artistic Research in and through Cinema' op, die zij tot september 2021 heeft geleid. 

Naast haar blijvende interesse in de combinatie van artistiek onderzoek en pedagogiek - hoe onderwijs je artistiek onderzoek? - ligt haar focus als Lector op het creëren van mogelijkheden voor makers, docenten en studenten om hun praktijk als onderzoek te begrijpen, te ontwikkelen en te delen. 

Als Lector is Mieke Bernink tevens hoofd van het Artist in Residence programma van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.   

Voordat Mieke Bernink bij de Filmacademie kwam, was ze beleidsadviseur voor film- en media-educatie bij de Raad voor Cultuur, terwijl ze haar carrière op het gebied van film begon als hoofdredacteur van het Nederlandse tijdschrift voor film en visuele cultuur, Skrien. Voordat ze afscheid nam van de academische wereld, studeerde ze filosofie en psychologie. 

Terug naar lijst
Delen