De VRAcademy is een initiatief van de Nederlandse Filmacademie, de afdeling Immersive Media (IMVFX). De VRAcademy is in 2017 gestart met als doel om innovatie en kruisbestuiving tussen educatieve instellingen en het bedrijfsleven te stimuleren. 

Studenten van alle academies van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten kunnen in eerste instantie op de VR Academy kennismaken met de nieuwste technieken, zoals VR, AR en Mixed Reality door middel van samenwerking. Ze ontwikkelen concepten buiten de gevestigde structuren en onderzoeken daardoor wat die nieuwe technieken binnen hun eigen vakgebied voor ze kunnen betekenen. Juist die crossovers met andere academies zijn van belang. 

De Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK) stimuleert en ondersteunt projecten waarbij interdisciplinariteit onderzocht en ontwikkeld kan worden. Naast de Nederlandse Filmacademie die in dit project een voortrekkersrol speelt, zijn ook de andere academies van de AHK hierbij betrokken.  

De VRAcademy heeft onderdak bij en is onderdeel van VRBASE. Deze incubator richt zich op het ondersteunen van start-ups en freelancers op het gebied van VR en AR (virtual en augmented reality). De community die hier, ook letterlijk, ontstaat biedt mogelijkheden. VR BASE en de VRAcademy zijn gevestigd op het Marineterrein in Amsterdam.

Lees hier het artikel over de VRAcademy in de Groene Amsterdammer.
 

Delen